Een eenvoudig te volgen zelfgemaakte sushi handleiding met veel tips om je te helpen rollen als een pro. Echt leuk om er samen mee aan de slag te gaan. 

Zelf sushi maken

Laten we er meteen induiken! In het begin lijkt het misschien veel om te kopen, maar de meeste ingrediënten zijn niet meer weg te denken [zoals sriracha + sesamzaadjes] en niet-bederfelijke dingen zoals nori, sushi rijst en azijn blijven belachelijk lang goed in je voorraadkast. Je zult eindigen met 4-6 sushi diners voor de prijs van een in een restaurant.  Maar bovenal, het is echt leuk! Nodig een paar vrienden uit en ga uit je dak.

Als bonus is dit een van de weinige keren dat het sociaal acceptabel is om te zeggen: “Hier is alles wat je nodig hebt, maak nu je eigen diner!”  Zet al je ingrediënten klaar en laat je vrienden en familie hun eigen eten maken!

We geven je tips om je nieuwe nieuwe sushi-avontuur nog makkelijker te maken!

Gewoon zelf maken die sushi

Laat je niet intimideren – sushi rollen is 100x makkelijker dan het lijkt! Misschien zijn je rolletjes niet meteen 5-sterren restaurant waardig, maar het zal niet lang duren voordat je creaties zo mooi zijn dat je ze wilt instagrammen!

ZELFGEMAAKTE SUSHI BASIS INGREDIËNTEN:

  • Sushi rijst
  • Een bamboe matje
  • Plasticfolie
  • Nori (zeewiervellen)
  • Zoutarme sojasaus
  • Geroosterde sesamzaadjes en/of chiazaadjes
  • Sriracha chilisaus
  • Wasabi + ingemaakte gember (optioneel, maar lekker!)

Je kunt je basisgerechten kopen bij je plaatselijke Aziatische supermarkt of in het internationale levensmiddelengedeelte van je supermarkt. Bijna elke winkel waar we zijn geweest heeft alle bovenstaande ingrediënten en sommigen hebben ze zelfs naast de in de winkel gemaakte sushi liggen, zodat je gemakkelijk een voorraadje kunt aanleggen! Zoet!

Als je eenmaal je voorraadkast ingrediënten hebt, heb je alleen nog wat verse producten nodig!  

Groenten voor in de sushi

Avocado

Asperges

Jalapeño

Groene ui

Wortelen

Yuca

Spruiten

Sla

Paprika’s

Rode ui

Radijs

Zoete aardappel

Wat fruit betreft, ananas, mango, appel en peer zijn allemaal waanzinnig lekker.

Wat betreft proteïne opties? Alles wat je maar wilt! Wij gebruiken meestal tempura van garnalen en/of tonijn van sashimi kwaliteit, omdat dat bij ons in de buurt verkrijgbaar is. Heb je geen zin om het allemaal zelf te doen: Sushi restaurant Apeldoorn maakt graag de sushi voor je klaar. 

Pin It on Pinterest