Ongedierte is onhygiënisch en kunnen vervelende overlast veroorzaken voor jouw cateringbedrijf. Het is onsmakelijk en brengen schade aan. Het kan er zelfs voor zorgen dat je hele voedselproductie komt stil te liggen. Daarnaast wil je voorkomen dat ongedierte bij de klant terecht komt. Dit is namelijk imagoschade waar je niet makkelijk meer vanaf komt. Extra zaak dus om de informatie in deze blog te lezen en ongediertebestrijding direct aan te gaan.

Voorzorgsmaatregelen tegen de kans op ongedierte

Als cateringmanager hoort hygiëne hoog in het vaandel te staan. Elke horecagelegenheid dient zich te voldoen aan de landelijke hygiënecodes. Zo moet je aan kunnen tonen dat je voldoet aan de richtlijnen. Daarvan is ongediertebestrijding een van. Door hierop te focussen voorkom je ernstige ongediertesituaties die onomkeerbare schade kunnen aanbrengen. De volgende praktische tips helpen je om ongedierte buiten de deur te houden.

  • Dicht alle gaten van je voedsel opslagruimtes
  • Houd deuren en ramen van opslagruimtes goed afgesloten
  • Verwijder al het afval in volledig afgesloten afvalbakken en containers
  • Bewaar voedsel in goed afgesloten bakken waar een knaagdier niet doorheen kan komen
  • Grijp bij indicatie van ongedierte gelijk in en wacht niet af

Het is dus de bedoeling dat je al je voedselvoorraden goed beschermt tegen ongedierte. Door de ruimtes goed afgesloten te houden kan er geen ongedierte binnen dringen. Dit gebeurt namelijk al via de kleinste doorgangen en de kleinste insecten kunnen al via bijvoorbeeld kleding binnenraken. Controleer dus regelmatig de voedselruimtes en zorg dat ook het personeel binnen het bedrijf de hygiëne richtlijnen goed blijft volgen.

Kakkerlakken bestrijden

Een veelvoorkomende ongedierteplaag bestaat uit kakkerlakken. Ze verstoppen zich op donkere, vochtige en warme plekken. We kennen allemaal wel het herkenbare beeld van kakkerlakken in het eten. Dan gaat er iets goed mis! Het kan dodend zijn voor je cateringimago. Daarom is het extra goed dat je deze informatie leest. Door een ervaren bureau in te schakelen kan je professioneel alle kakkerlakken bestrijden. Heb je dus het vermoeden dat er iets mis is of ben je al een kakkerlak tegen gekomen? Grijp gelijk in!

Pin It on Pinterest