Het drinken van koffie doen vele van ons dagelijks. Vaak gaat er niet slechts 1 koppie in, maar zijn we meerdere keren op de dag in de weer met een bakkie koffie. We hebben allemaal onze voorkeur, sommige houden van bonenkoffie en andere drinken liever filterkoffie. Naast deze verschillen zijn er ook veel verschillen te vinden tussen koffiebonen. De ene boon geeft weer net een andere smaak mee aan de koffie dan een andere boon. Dit heeft onder andere te maken met de ‘leefomstandigheden’ van de boon in het land van herkomst. Ben je echt toe aan goede koffie, zoals jij die graag drinkt? Ga dan eens langs bij een koffiebranderij en ontwikkel je eigen koffie! 

Leer meer over koffie

Bij een bezoek aan een koffiebranderij leer je meer over koffie. De koffiespecialisten kunnen jou alles vertellen over de productie van koffie en de verschillen in smaak en herkomst. Daarnaast is een koffiebranderij ook superleuk ingericht en zie je hoe ze jouw ideale koffiesmaak maken. Daarnaast kijk je je ogen uit in het koffiemuseum. 

Proef vele smaken 

Bij een koffiebranderij kun je het proeven van verschillende koffiesoorten en smaken natuurlijk niet overslaan. Naast dat je veel over koffie leert en ziet, mag je uiteraard ook proeven. Raad jij wat de herkomst is van de koffie die je drinkt? Dit heerlijke bakkie drink je op de bank in een gezellige omgeving. Zodat je lekker kunt ontspannen. 

Stel je eigen koffie samen 

Het allerleukste is om aan het einde van je bezoek aan de koffiebranderij met jouw perfecte koffieblend naar buiten te lopen. Dit is niet alleen leuk voor ondernemers, maar is zeker ook aan te raden voor de particuliere koffieliefhebber. Het enige nadeel is dat je waarschijnlijk geen andere koffie meer wilt drinken. Ik denk dat je je eigen blend dan standaard bij je moet hebben, haha. Geniet ervan! 

Pin It on Pinterest