De consument wordt steeds kritischer en al helemaal als het gaat om de voedselbranche. Met vergelijkingssites, beoordelingsmogelijkheden en reviews blijft de klant koning en kan je cateringbedrijf gemaakt of gekraakt worden. Hier komen natuurlijk enorm veel factoren bij kijken, zoals de kwaliteit, service, de prijs, maar ook het imago. En op het imago zoomen we iets verder in. In dit blog behandelen we namelijk het belang van een hygiënisch cateringbedrijf.

Het belang van hygiëne

Imagoschade is snel opgelopen en met het digitale tijdperk gaat dit als een lopend vuurtje. Mensen zijn 24/7 met elkaar in contact en na een ervaring met slechte hygiëne in een voedselketen, wordt dit in een mum van tijd gedeeld met vrienden, familie en andere kennissen. Zorg dus dat u een goed uitgedacht en soepel bedrijfsproces heeft voor het schoonmaken en schoon houden van uw cateringbedrijf. 

Tips van Werelds Partycatering

Bent u nog niet of pas net begonnen met het oprichten van uw cateringbedrijf? Dan heeft Werelds Partycatering een aantal gouden tips om slechte hygiënische praktijken ver voor te zijn op het moment dat u klanten gaat bedienen en omzet begint te draaien. Zorg ervoor dat u een hygiëneprotocol opstelt voor u en al uw personeel. Zo heeft u een document waarnaar verwezen kan worden en houdt uw personeel alles goed schoon. U kunt er natuurlijk ook voor kiezen om een professioneel schoonmaakbedrijf in te huren, maar dit raden we alleen aan als u hier voldoende budget voor heeft. Een andere, misschien nog wel betere investering is een gietvloer. Een gietvloer laat u namelijk één keer plaatsen en daarna heeft u er nooit meer omkijken naar. Hieronder leggen we graag verder uit waarom een gietvloer voor een hygiënisch cateringbedrijf zorgt.

Waarom een gietvloer?

Een gietvloer is een naadloze vloer die in vloeibare vorm wordt gelegd. Doordat deze naadloos is, komt er geen vuil tussen te hangen wat lastig schoon te maken is. Daarnaast is de vloer makkelijk te onderhouden. Zo heeft u een vloer die makkelijk schoon te maken is en waar u geen verdere onderhoudskosten of tijd aan kwijt bent.

Pin It on Pinterest